JuhoTuominen Tervettä järkeä!

Raatin ja Raksilan kaavamuutokset

Viimeisen viikon aikana Kaleva on uutisoinut Oulun kahdesta kaavamuutoksesta. Toinen koskee Raksilan markettien aluetta ja parkkipaikkaa ja toinen Raatin parkkipaikka-aluetta saaren eteläosassa. Kumpikin kohde odottaa konkreettisempaa suunnitelmaa.

Raatin alueesta kysyttiin ehdokkailta mielipiteitä ennen kuntavaaleja Kalevan vaalikoneessa. Kalevan mukaan tämän alueen asuntorakentamisen kannatus ja vastustus näyttää valitussa valtuustossa noudattelevan pääpiirteittäin perinteistä oikeisto-vasemmisto – akselia.  Eniten kannattajia löytyy Kokoomuksen valtuutetuista ja vastustajia Vihreiden sekä Vasemmistoliiton ryhmistä.

Tällä hetkellä Raatin suunnittelualueella on asfaltoitu parkkipaikka, joka rannan puolella rajautuu pyörätiehen. Yhdyskuntalautakunnan viimeisin ratkaisu mahdollistaa muutakin kuin asuntorakentamista sisältävän ehdotuksen alueen tontinluovutuskilpailussa.  Itse kannatan tämän alueen täydentävää asuntorakentamista, kun suunnittelu tehdään kunnolla.  Nykyinen parkkipaikkakäyttö on alueen tuhlausta. Huomioitava on se yksityiskohta, että suunnittelualueen rannan puolelle jää jatkossakin vapaa kulku kaikille oululaisille.

Raksilan tilanne on hivenen samankaltainen. Iso asfaltoitu parkkialue on menossa uuteen suunnitteluun yhdessä 80-luvun markettien kanssa. Alueelle on tarkoitus uusien liiketilojen ohessa saada asuntoja. Alueen sijainti asunnoille on erinomainen ydinkeskustan läheisyydessä. Samalla saadaan kaupunkikuvasta poistettua iso autojen asfalttiaavikko, mikä on tervetullutta. Alueen tarvitsemat parkkipaikat toteutetaan rakennusten alle.  Suunniteltu aikataulu uudelle rakentamiselle on oululaisittain varsin nopea tähdäten aivan lähivuosille.

Oulun ydinkeskusta ja sen ympäristö tarvitsevat tiivistävää lisärakentamista ja alue lisää asukkaita. Tämä on osaratkaisu keskustan liiketilojen täyttymiselle ja tarjoaa alueelle jatkossa luontaisia työpaikkoja. Lisäksi tiivis keskusta-alue vähentää asukkaiden yksityisautoilun tarvetta. Tämä on suotavaa kehitystä, kun luontaista kysyntää alueen asunnoille löytyy. Omasta puolestani kannatan molempien alueiden rakentamista ja mielenkiinnolla odotan yksityiskohtaisempia suunnitelmia.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat