JuhoTuominen Tervettä järkeä!

Oulun Kaupunginteatteri Oy:n hallituksen kokous 15.5.2017

Oulun Kaupunginteatteri Oy:n hallitus kokoontui maanantaina. Osallistuin kokoukseen, seuraavassa muutamia huomiota sekä omat taustakommenttini.

Kaupunginteatterin talouden tasapainotus on vaatinut viimeisen vuoden aikana erilaisia toimia. Kyseisestä syytä teatterilla läpikäytiin yhteistoiminta-neuvottelut, jotka päättyivät useamman työntekijän osalta valitettavaan työsuhteen päättämiseen.

Teatterin Oulun kaupungilta saama avustus pieneni edellisestä vuodesta kaupungin säästöpaineiden vuoksi, mikä ymmärrettävästi hankaloitti lisää taloustilannetta alkaneen vuoden osalta.

Hallitus käsitteli kuluvan vuoden talouden toteumaa alkuvuoden 2017 osalta. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna tilanne vaikuttaa paremmalta. Alkuvuoden osalta esitykset ovat vetäneet hyvin yleisöä kasvattaen liikevaihtoa. Käytännössä tulojen kannalta keskeisintä ovat Suuren näyttämön tuotantojen yleisömäärät. Vastaavasti kulupuolella henkilöstökulut ovat odotetusti pienentyneet samoin kuin esimerkiksi markkinoinnin ja erilaisten hankintojen aiheuttamat menoerät.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että teatterin tulos vuonna 2017 on todennäköisesti parempi kuin edellisenä vuonna, jolloin osakeyhtiö teki pienen tappion. Ratkaisevaa lopullisen tuloksen osalta ovat syyskauden lipunmyynnin tuotot, joihin toki liittyy vielä tässä vaiheessa epävarmuustekijöitä. Omasta mielestäni yhtiön toimiva johto on tällä erää onnistunut hyvin haastavassa talouden tasapainotuksessa.

Oulun konsernihallinto uusii omistajapoliittisia linjauksiansa. Hallituksessa läpikäyty esitys ei oman tulkintani mukaan näytä sisältävän isompia käytännön muutoksia kaupunginteatterin kannalta.

Kaupunginteatterin rakennuksen ominaispiirre on pääosin lasista muodostuva toisen kerroksen julkisivun seinä. Tämän ja muun lasituksen osalta käynnistetään remontti kesän ja syksyn aikana, jossa lasimoduulit vaihdetaan uusiin. Uudella lasilla eristyskyky on olennaisesti parempi, joten tällä remontilla on huomattava edullinen vaikutus rakennuksen lämpötalouteen. Laskennallisesti koko teatterirakennuksen lämmityksessä saavutetaan jatkossa noin 20 prosentin parannus aiempaan verrattuna. Saavutettava kulusäästö on siinä määrin iso, että jälkiviisaudella arvioituna kyseinen remontti olisi ollut hyvä toteuttaa jo aikaisemmin.   

Pikantti yksityiskohta on teatterin varastoissa järjestetty suursiivous. Siivouksen saaliksi jäänyt teatterille tarpeeton ylimääräinen aarteisto on suunniteltu realisoitavaksi kirpputoreilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat